ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ – ΑΕΡΟΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Μηχανήματα Εκγύμνασης με Αεροϋδραυλική Αντίσταση (HUR)

H ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Τα μηχανήματα εκγύμνασης HUR κατασκευάζονται με στόχο τη σωστή και ασφαλή ενδυνάμωση και την ποιοτική αύξηση των μυών. Ο μηχανισμός τους έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την γεωμετρία του ανθρώπινου μυοσκελετικού συστήματος. Έτσι, τα μηχανήματα HUR μεταδίδουν την δύναμη με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδει την δύναμη το ανθρώπινο σώμα μέσω, του μυοσκελετικού συστήματος. Είναι γνωστό, ότι η λανθασμένη ή υπερβολική επιβάρυνση των μυών οδηγεί σε βλάβες και τραυματισμούς. Στην αρχή της κίνησης, όταν ο μύς ξεκινά την σύσπαση, χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Σε αυτή την φάση οι μύες έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και είναι ευάλωτοι σε τραυματισμούς. Αυτό το γεγονός πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν στην κατασκευή μηχανημάτων, ιδίως όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από άτομα, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας, ή γενικότερα από άτομα που πρέπει να αποφεύγουν τους τραυματισμούς όπως π.χ. οι αθλητές υψηλού επιπέδου. Στην κατασκευή των μηχανημάτων HUR έχουν ληφθεί όλα αυτά υπ’ όψιν. Η αντίσταση μέσω της πίεσης αέρα εξασφαλίζει μια απαλή κίνηση και ελαχιστοποιεί στο μέγιστο δυνατό την αδράνεια του συστήματος στις αργές αλλά και στις γρήγορες κινήσεις. Με τα μηχανήματα εκγύμνασης HUR η αντίσταση λαμβάνεται μόνο από τον μύ που γυμνάζεται. Έτσι δεν δημιουργούνται περιττές επιβαρύνσεις σε άλλους μύες ή στις αρθρώσεις και τους τένοντες, μεγιστοποιείται το δυναμικό των μυών και ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος λανθασμένης εκγύμνασης.

ΤΡΟΠΟΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρ’ ότι το κάθε μηχάνημα είναι ειδικά κατασκευασμένο για συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, ο τρόπος λειτουργίας των μηχανημάτων είναι ο ίδιος. Στην κονσόλα ελέγχου όλων των μηχανημάτων είναι τοποθετημένα δύο πλήκτρα ρύθμισης της αντίστασης του αέρα (αύξηση η μείωση).

 

Θεραπευτικό Γυμναστήριο

Όργανα θεραπευτικής γυμναστικής

Πρόκειται για μηχανήματα ιατρικής γραμμής (medical line). Βασίζονται στη φυσιολογία και τις αρχές που διέπουν το μυo-σκελετικό σύστημα. Προσφέρουν τη μέγιστη αποκατάσταση γρήγορα και ακίνδυνα, κάτι το οποίο και τα διαφοροποιεί από τα κοινά όργανα των γυμναστηρίων. Οι Ασκήσεις Θεραπευτικής Γυμναστικής εκτελούνται εκλεκτικά στις μυϊκές ομάδες που επιθυμούμε. Τα προγράμματα ενδυνάμωσης είναι απόλυτα εξατομικευμένα και εφαρμόζονται κάτω από τη συνεχή επίβλεψη και παρακολούθηση γυμναστών.

Leg extension (με πεπιεσμένο αέρα)

Το Leg extension μας επιτρέπει να αυτοσυγκεντρωθούμε στην ενδυνάμωση του τετρακέφαλου. Η ανατομική κατασκευή της καρέκλας με ρύθμιση στη ραχιαία και οσφυϊκή περιοχή επιτρέπει να εκγυμναστεί κάθε είδος σωματότυπου. Η ειδική συσκευή ακτίνας, αύξησης- μείωσης του εύρους κίνησης, μας επιτρέπει να μειώνουμε ή να αυξάνουμε ανά 15 μοίρες το εύρος της κίνησης, έτσι ώστε να επιτρέπεται η εξειδικευμένη χρήση για την αποκατάσταση σε χιαστούς και μηνίσκους. Η ηλεκτρονική οθόνη δίνει στοιχεία βάρους, αριθμού επαναλήψεων, τάσεις, ταχύτητα κίνησης, επιτρέποντας στο φυσιοθεραπευτή, να προγραμματίσει τις ειδικές ασκήσεις αποκατάστασης για το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Leg Curl (με πεπιεσμένο αέρα)

Το Leg Curl είναι σύστημα ενδυνάμωσης οπίσθιων μηριαίων. Δίνοντας έμφαση στον ανατομικό σχεδιασμό επιτρέπει την άνετη εκγύμναση και ενδυνάμωση των ασθενών μας. Ενδείκνυται σε:

  • Αποκατάσταση χιαστών.
  • Αποκατάσταση μηνίσκων.
  • Λοιπών τραυματισμών που αφορούν το γόνατο και τους οπίσθιους μηριαίους.

Leg Press (με πεπιεσμένο αέρα)

Η πρέσα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την αποκατάσταση των κάτω άκρων (ισχίο, γόνατο και ποδοκνημική) και για ασκήσεις κλειστής κινητικής αλυσίδας.