ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κλειδί για την αποκατάσταση της υγείας. ο διαιτολόγιο προσαρμόζεται στη θεραπευτική διαδικασία και όταν κρίνεται σκόπιμο γίνονται παρεμβάσεις και αναπροσαρμογές.

Η διατροφή  στο κέντρο Αποκατάστασης Λυδία, παίζει καθοριστικό ρόλο στην άμεση αποκατάσταση και αποθεραπεία των ασθενών μας και έχει στόχο την κάλυψη των ενεργειακών και θρεπτικών αναγκών τους.

Το διατροφικό πλάνο βασίζεται στο μοντέλο της μεσογειακής διατροφής και χαρακτηρίζεται από ποικιλία και ισορροπία θρεπτικών συστατικών.

Το πρόγραμμα διατροφής του κάθε ασθενή είναι ατομικό, εξαρτάται από τις ανάγκες θρέψης, την παθογένεια και τις διατροφικές ιδιαιτερότητές του. Ενδεικτικά, καλύπτουμε την διατροφή ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, καρδιοπάθειες, νεφρική ανεπάρκεια, ατόμων με προβλήματα υποθρεψίας, παχυσαρκία αλλά και ασθενείς που χρήζουν εντερικής και παρεντερικής σίτισης.

Με βάση την πορεία της υγείας των ασθενών μας, το πρόγραμμα διατροφής τους επαναπροσαρμόζεται και επανεσχεδιάζεται, όπου κρίνεται απαραίτητο. Τα γεύματα προετοιμάζονται καθημερινά στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του κέντρου μας, από έμπειρο προσωπικό, επιλέγοντας με μεγάλη προσοχή φρέσκα και αγνά υλικά εποχής, ώστε να έχουμε  ένα θρεπτικό, γευστικό αποτέλεσμα και να καλύπτουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει.

Η διατροφή είναι κλειδί για την αποκατάσταση της υγείας. Στη Λυδία ξεκινάμε με μία αρχική εκτίμηση του διατροφικού ιστορικού κάθε ασθενή και συνεχίζουμε με τη θέσπιση συγκεκριμένων στόχων σε συνεργασία με τον Φυσίατρο, την Διατροφολόγο και τον ασθενή ή/και τους συγγενείς του. Το διαιτολόγιο προσαρμόζεται στη θεραπευτική διαδικασία και όταν κρίνεται σκόπιμο γίνονται παρεμβάσεις και αναπροσαρμογές.

Τα παρεχόμενα γεύματα παράγονται και διατίθενται από την επισιτιστική δομή του κέντρου.